09.09.2016 22:05

Siem de Jong trefzeker bij debuut in Jong PSV

Siem de Jong heeft zijn terugkeer op de Nederlandse voetbalvelden vrijdag opgeluisterd met een doelpunt. De aanvallende middenvelder schoot Jong PSV in de Jupiler League bij NAC Breda uit een vrije trap op voorsprong.

Lang leek dat genoeg voor de winst, tot de thuisclub bij het ingaan van de blessuretijd langszij kwam via Cyriel Dessers. De Belgische spits zag zijn strafschop worden gekeerd door keeper Remko Pasveer, maar sloeg in de rebound alsnog toe: 1-1.

De Jong deed een uurtje mee bij de Eindhovense beloften en bewees al snel zijn waarde. De oud-Ajacied krulde in de 28e minuut vanaf zo'n dertig meter een vrije trap langs keeper Jorn Brondeel van de thuisclub.

PSV heeft De Jong voor een jaar gehuurd van Newcastle United. De 27-jarige schaduwspits gaat in Eindhoven samenspelen met zijn broertje Luuk, de aanvoerder van de landskampioen. Eerst moet hij echter ritme opdoen bij de beloften.