12.09.2016 14:16

De Vries: "The Old Firm is écht uniek"

Dorus de Vries geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel Celtic - Aberdeen (27-08-2016).
Dorus de Vries geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel Celtic - Aberdeen (27-08-2016).

The Old Firm keerde afgelopen weekend na vier jaar terug in competitieverband. De Nederlandse doelman Dorus de Vries stond onder de lat bij Celtic en genoot volop van de 4-1 overwinning op Rangers FC.

"Dat het de eerste onderlinge competitiewedstrijd in ruim vier jaar tijd was, maakt het extra speciaal", aldus De Vries tegenover Voetbal International. "Vorig seizoen stonden Celtic en Rangers om de Schotse FA Cup tegenover elkaar op Hampden Park. Maar deze wedstrijd in een bomvol Celtic Park is van een andere orde, dit is zó intens… Supporters hebben enorm uitgekeken naar deze ontmoeting."

"Vooraf had ik van verschillende collega's, met een verleden bij zowel Rangers als Celtic, al gehoord hoe intens deze wedstrijd is. Kelvin Wilson, tot voor kort mijn ploeggenoot bij Nottingham Forest, speelde voor Celtic. En Arthur Numan is een goede bekende van me. The Old Firm is écht uniek, zeiden zij al. Als prof kan ik alleen maar dankbaar zijn dat ik dit heb mogen meemaken."

"De manager heeft onlangs geroepen dat Celtic tot de grootste clubs van Europa behoort. Op basis van de traditie, het stadion, de supporters. De afgelopen jaren hebben hier verschillende Nederlanders gespeeld. Virgil van Dijk, Pierre van Hooijdonk, Glenn Loovens. Zij zullen allen beamen dat de club immens groot is. Zelf heb ik in Engeland met Forest, Wolverhampton Wanderers en Swansea City voor clubs met mooie traditie gespeeld. Maar qua grootte is Celtic in alles version 2.0…"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner