15.09.2016 19:52

Siem de Jong rondt herstel af bij Jong PSV

Siem de Jong (l.) wordt gepresenteerd bij PSV (22-08-2016).
Siem de Jong (l.) wordt gepresenteerd bij PSV (22-08-2016).

Jong PSV kan nog één keer gebruikmaken van de voetbalkwaliteiten van Siem de Jong. Tegen FC Dordrecht is het de bedoeling dat de gehuurde middenvelder een volledige wedstrijd speelt, waarna hij klaar moet zijn voor speelminuten bij het eerste elftal.

De Telegraaf meldt donderdagavond dat de oud-speler van Ajax en huidig speler van Newcastle United in de laatste fase van zijn revalidatie zit. De Jong kampt al een tijdje met hamstringklachten, waardoor hij nog even moet wachten op zijn rentree in de Eredivisie. Wel speelde hij al één keer eerder mee bij Jong PSV. Tijdens zijn officiële debuut op het tweede voetbalniveau van Nederland scoorde De Jong direct.

Met een mooie vrije trap zette hij zijn ploeg op een 1-0 voorsprong tegen NAC Breda, dat daarna nog gelijkmaakte. Voor De Jong is het belangrijk dat hij het komende seizoen zoveel mogelijk speelminuten maakt. Zijn laatste twee jaar in Engeland stonden vooral in het teken van blessureleed. In totaal speelde hij minder dan dertig wedstrijden in twee seizoenen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner