16.09.2016 15:06

Boilesen: "Ik veroorzaakte geen problemen"

De manier waarop Nicolai Boilesen Ajax verliet zit de linksback niet lekker. De Deen werd door Ajax uit de wedstrijdselectie gezet toen hij zijn aflopende contract niet wilde verlengen. In de media werd Boilesen afgeschilderd als geldwolf, maar zo zou het verhaal niet zitten.

"Ik had in de zomer van 2014 enkele opties om ergens anders naartoe te gaan. Ik sprak erover met Ajax, maar zij wilden dat ik nog een jaar zou blijven", begint Boilesen zijn verhaal tegen SBS Discovery. "We wonnen opnieuw het kampioenschap, maar vlogen uit de Champions League en Europa League en prolongeerden de titel daarop ook niet. Toen heb ik de directie verteld dat ik iets nieuws wilde proberen. Ik had de club aan vier titels geholpen, maar wilde na zes jaar uit mijn comfortzone stappen. De club ging niet akkoord en vond dat ik moest verlengen, maar dat wilde ik niet."

Boilesen ontkent dat het met geld te maken had: "Ik wilde gewoon iets nieuws. Een week later las ik in de pers dat ik naar het tweede was gestuurd, omdat ik te gierig was en te veel geld wilde. Daarom zou ik niet langer mogen spelen voor het eerste of de beloften. Ik had daar echter met de directie en de staf helemaal niet over gesproken en las er vervolgens over in de pers. Er was niets aan te doen. Het was een beslissing die was genomen, door wie die ook genomen was."

"Ik denk dat de meeste mensen die mij kennen, weten dat ik geen type-Balotelli ben. Ik ben niet iemand die problemen veroorzaakt. Maar ook dit is voetbal. Het is een koude business waarin het uiteindelijk allen maar om geld draait", besluit hij zijn verhaal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner