17.09.2016 22:30

Rutjes vergevingsgezind: “Doen ze niet expres”

Nathan Rutjes (r.) blijft beheerst aan de bal in duel met de Japanner Yuki Kobayaschi. Op de achtergrond kijkt Roda-trainer Yannis Anastasiou toe. (17-09-2016)
Nathan Rutjes (r.) blijft beheerst aan de bal in duel met de Japanner Yuki Kobayaschi. Op de achtergrond kijkt Roda-trainer Yannis Anastasiou toe. (17-09-2016)

Roda JC zag rood aan in het verloren duel met SC Heerenveen (0-3). Nog voor rust kwamen de Limburgers met negen man te staan, nadat Abdul Ajagun en Christian Kum van het veld werden gestuurd.

Ajagun mocht na ruim een half uur het speelveld alweer verlaten. Enkele seconden nadat ploeggenoot Kum een gele kaart kreeg voor shirtje trekken, beging de Nigeriaanse verdediger precies dezelfde fout. Tien minuten later kreeg Kum een tweede gele prent te zien nadat hij een gele kaart probeerde aan te smeren aan een tegenstander.

“Ik ben vergevingsgezind”, lacht ploeggenoot Nathan Rutjes na afloop bij FOX Sports. “Dat deden die jongens natuurlijk niet expres. Ik ben er van overtuigd dat Ajagun en Kum dondersgoed beseffen dat ze hier ons mee benadelen. Als ze dat besef zelf hebben, dan ben ik wel zo iemand die zegt; ‘Het komt wel goed’.”

Rutjes deed er nog een schepje bovenop: “In de rust dacht ik nog zelfs; ‘We maken het voor jullie goed, wij lossen dat op’. Met negen man, ja.”

De middenvelder van Roda JC had geen kwaad woord over voor scheidsrechter Bas Nijhuis. Rutjes: “Die man doet natuurlijk ook keihard zijn best. De keuzes die hij maakte waren in mijn ogen hartstikke terecht. We hebben onszelf benadeeld.”

In de tweede helft kreeg Shay Facey eveneens een rode kaart van scheidsrechter Nijhuis. Omdat alle rode kaarten indirect (twee keer geel) gegeven zijn, zijn zowel Ajagun, Kum en Facey speelgerechtigd voor de bekerwedstrijden. Roda JC gaat op woensdag op bezoek bij landskampioen PSV. SC Heerenveen ontvangt op dinsdag eerstedivisionist de Graafschap.

Beide wedstrijden zijn live te volgen via de liveticker van Voetbal.com. SC Heerenveen – de Graafschap is te volgen via deze link. Voor PSV – Roda JC klik je hier.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner