19.09.2016 19:16

Fortuna ontvangt drie punten in mindering

De KNVB heeft Fortuna Sittard drie punten afgenomen. De maatregel uit Zeist is een straf voor zowel het niet weten te realiseren van voldoende liquiditeit als het indienen van een onjuist vervolg op het plan van aanpak.

De Limburgers, die door deze beslissing van de zesde naar de negende plaats in de Jupiler League zakken, zijn niet te spreken over de straf. Op de clubwebsite reageert de club teleurgesteld. Ze stippen aan dat het geld, dat op 15 juni inderdaad niet op de rekening stond, door de nieuwe Turkse eigenaar Isitan Gün intussen wél overgemaakt is en hadden daarom op coulance van de bond gehoopt. Hoewel de KNVB aangeeft dat beroep niet mogelijk is, beraadt het bestuur van Fortuna zich toch op juridische stappen.

De voetbalbond houdt Fortuna verscherpt in de gaten daar de club al tijden in Categorie 1 is ingedeeld, waarin de minst gezonde clubs bivakkeren. Oorspronkelijk was het plan om Fortuna zes punten in mindering te brengen daar ook het crediteurenakkoord niet tijdig was afgerond, maar bij nader inzien heeft de KNVB besloten om die maatregel wél terug te draaien. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner