20.09.2016 19:51

Heerenveen in de beker zonder Larsson

SC Heerenveen viert de 1-0 van Sam Larsson (l.) tijdens het competitieduel Roda JC Kerkrade - sc Heerenveen (17-09-2016).
SC Heerenveen viert de 1-0 van Sam Larsson (l.) tijdens het competitieduel Roda JC Kerkrade - sc Heerenveen (17-09-2016).

SC Heerenveen-trainer Jurgen Streppel moet het dinsdagavond doen zonder Sam Larsson. De Friezen nemen het in de eerste ronde van het bekertoernooi op tegen De Graafschap.

Larsson kampt met liesklachten en is daarom niet beschikbaar voor Streppel. De Zweed wordt in de basis vervangen door Luciano Slagveer. Daarnaast kiest de oefenmeester van sc Heerenveen voor Simon Thern op het middenveld in plaats van Pelle van Amersfoort. Laatstgenoemde kan dit seizoen steevast rekenen op een basisplaats, maar Streppel geeft tegen De Graafschap de voorkeur aan Thern, die seizoen slechts tweemaal mocht invallen.

De Graafschap-trainer Jan Vreman heeft in vergelijking tot het competitieduel met FC Emmen (3-0 overwinning) drie wijzigingen aangebracht. Tolgahan Çiçek, Dean Koolhof en Anthony van den Hurk hadden vrijdagavond nog een basisplaats, maar beginnen tegen sc Heerenveen op de bank. Luis Pedro is achterin de vervanger van Çiçek, terwijl Lion Kaak op het middenveld de plaats van Koolhof inneemt. De razendsnelle Elvio van Overbeek speelt voorin in plaats van Van den Hurk. 

De wedstrijd is LIVE te volgen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner