04.10.2016 14:45

Smulders blikt terug: "De ploeg was los zand"

NAC Breda kent tot nu toe een wisselvallig seizoen in de Jupiler League, maar technisch directeur Hans Smulders is tevreden over de huidige selectie van zijn club. Deze zomer trok de eerstedivisionist liefst 22 nieuwe spelers aan.

Afgelopen seizoen eindigde NAC op een derde plaats in de Jupiler League en liep het ternauwernood promotie mis tegen aartsrivaal Willem II in de play-offs. Deze zomer volgde er een leegloop in Breda: liefst negentien spelers vertrokken, waarvoor er 22 nieuwelingen in de plaats kwamen. Smulders is blij met de huidige spelersgroep. "Al zou het raar zijn als dat niet zo was, want dan hadden we dingen gedaan waar we niet achter stonden. Alleen heb ik geen glazen bol, ik kan niet voorspellen hoe elke speler zich gaat ontwikkelen", vertelt hij in de NACourant.

"Er zullen jongens gaan verrassen en jongens gaan tegenvallen. Maar iedereen heeft de intrinsieke motivatie om beter te willen worden", stelt Smulders. "Vorig jaar miste ik die. Ik verwonderde me over de normen en waarden. Tijdens partijen op de training waren er altijd discussies over buitenspel en ballen over de lijn. De ploeg was los zand. Een individu kon nog wel eens een wedstrijd beslissen met een actie, maar daar geloof ik op lange termijn niet in. De spelers van nu helpen elkaar, ook als het gaat om een concurrent voor een basisplaats. Ze willen samen iets bereiken, dat vind ik mooi."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner