15.10.2016 15:10

Van der Vegt: "Voor mij was het nog te vroeg"

Henry van der Vegt poseert in het Cambuurstadion. De oud-voetballer is aangesteld als technisch directeur van de Leeuwarder club. (17-03-2015)
Henry van der Vegt poseert in het Cambuurstadion. De oud-voetballer is aangesteld als technisch directeur van de Leeuwarder club. (17-03-2015)

SC Cambuur maakte zaterdagochtend bekend te breken met hoofdtrainer Rob Maas. Vlak daarna bood ook technisch directeur Henry van der Vegt zijn ontslag aan. De bestuurder is het niet eens met het vertrek van de door hem aangestelde Maas.

De club uit Leeuwarden verloor vrijdag alweer voor de vijfde keer dit seizoen. Cambuur kwam tegen FC Den Bosch met 0-1 voor, maar gaf daarna de wedstrijd helemaal uit handen. Ondanks een groot veldoverwicht en vele kansen wonnen de Brabanders met 3-1. De clubleiding van de eerstedivisionist heeft daardoor het vertrouwen in Maas verloren.

Technisch directeur Van der Vegt, die sinds maart 2015 werkzaam was bij Cambuur, is het niet eens met die beslissing. "Ik heb het zo gezegd: ik begrijp het, maar snap het niet", laat hij weten in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Het heeft er mee te maken dat je met een trainer werkt en met een groep waarbij ik wel ontwikkeling zie."

"Daar zit voor mij geen reden om afscheid te nemen van de trainer", stelt Van der Vegt. "De chemie is nog wel aanwezig, maar de stand op de ranglijst is dusdanig, dat is niet des Cambuurs. In die zin begrijp ik het. Maar voor mij was het te vroeg", concludeert de voormalig technisch directeur van onder meer PEC Zwolle en Willem II. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner