22.10.2016 14:12

Vreman blijft voorlopig aan bij De Graafschap

Peter Hofstede is aandachtig toeschouwer tijdens het competitieduel Excelsior - De Graafschap. (29-08-2015)
Peter Hofstede is aandachtig toeschouwer tijdens het competitieduel Excelsior - De Graafschap. (29-08-2015)

Jan Vreman staat momenteel onder grote druk bij De Graafschap, maar hoeft voorlopig niet te vrezen voor een ontslag. De club uit Doetinchem verloor vrijdag voor de zevende keer in elf wedstrijden. Technisch manager Peter Hofstede spreekt desondanks het vertrouwen uit in Vreman.

De Graafschap ging vrijdagavond opnieuw onderuit op de eigen Vijverberg. In een leeg stadion verloor de ploeg van Vreman met 1-4 van Helmond Sport. De Doetinchemmers pakten uit de laatste acht duels slechts vier schamele puntjes. De onvrede bij de achterban is dan ook groot. Hofstede laat weten dat er vrijdagnacht een crisisoverleg heeft plaatsgevonden, maar dat Vreman voorlopig aanblijft als oefenmeester van de club.

"We hebben na de wedstrijd een hele tijd bij elkaar gezeten en gekeken wat er anders kan'', laat Hofstede weten aan het Algemeen Dagblad. "Het is een constant proces. We kijken telkens hoe het beter kan, maar de eerste helft tegen Helmond Sport was inderdaad ontluisterend. Maar ik heb ook tegen Jan Vreman gezegd dat hij vrijdag tegen Achilles'29 zeker op de bank zit. Jan moet ook de kans krijgen om het om te draaien.''

De Graafschap degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie. De Doetinchemmers werden beschouwd als één van de titelfavorieten in de Jupiler League, maar staan na elf wedstrijden op een beschamende zestiende plaats. "Het is duidelijk dat wij ons niet goed voelen op dit moment'', zegt Hofstede. "Het zelfvertrouwen bij de spelers wordt ook minder. We kunnen maar een ding doen en dat is heel snel een wedstrijd winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner