31.10.2016 16:17

Smeets baalt op de tribune: "Verschrikkelijk"

Bryan Smeets poseert voor de camera tijdens de foto persdag van De Graafschap (20-07-2016).
Bryan Smeets poseert voor de camera tijdens de foto persdag van De Graafschap (20-07-2016).

Bryan Smeets voorkwam afgelopen seizoen dat Ajax kampioen van Nederland werd, maar tijdens het huidige seizoen zit de middenvelder van De Graafschap meer op de tribune dan hem lief is. Smeets liep tijdens de eerste competitiewedstrijd namelijk een blessure op.

"Ondanks de degradatie had ik erg veel zin in het nieuwe seizoen", aldus de Limburger op de clubsite van de Doetinchemmers. "Er waren veel seizoenskaarten verkocht en we dachten echt dat we zouden meedoen om de bovenste plekken. De eerste wedstrijd pakte ook prima uit. Thuis tegen FC Eindhoven wonnen we makkelijk met 4-1 en wist ik het net te vinden. In die pot raakte ik geblesseerd. Ik wilde wegdraaien en kreeg toen onverwacht een tik van achteren. Mijn voet bleef vast staan in het gras, daarbij verdraaide ik mijn enkel en kuitbeen."

"Er zat direct veel vocht in het gewricht en ik kreeg last van mijn kuit. Dan weet je dat je even de tijd nodig hebt om te herstellen", aldus Smeets, die in september terug leek te komen en tevens twee competitiewedstrijden in actie kwam. "Toen ik op zo'n 95% zat en weer spelritme op moest doen, ontving ik op de training weer een tikkie. Daardoor kreeg ik een terugval in het herstelproces. Ik denk nog een kleine drie weken nodig te hebben. Alles is rechtgezet en het voelt steeds beter."

Smeets baalt ontzettend op de tribune. "Het is verschrikkelijk om op de tribune te zitten en naar een wedstrijd te kijken, waarin je eigenlijk mee had moeten doen. Zeker nu het even wat minder gaat, voelt dat erg klote. Ik zou zo graag mijn steentje willen bijdragen. Bij MVV heb ik ook wel eens zo'n periode met het team meegemaakt. Het lijkt net of niets meer wil lukken. Dat sluipt er langzaam in. Maar het kan ook zo weer weg zijn, een goed resultaat doet dan wonderen. In zo'n fase moet je als speler proberen om alle randzaken uit te schakelen en alleen te focussen op de bal. Die moet weer je vriend worden. Knop om en uitgaan van je eigen kracht. Die jongens kunnen echt wel voetballen hoor."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner