02.11.2016 15:30

Jong PSV maanden zonder Deense aanvaller

Nikolai Laursen (r.) zoekt een weg langs Stefano Lilipaly (l.) tijdens het competitieduel SC Telstar - Jong PSV (28-10-2016).
Nikolai Laursen (r.) zoekt een weg langs Stefano Lilipaly (l.) tijdens het competitieduel SC Telstar - Jong PSV (28-10-2016).

Jong PSV-trainer Pascal Jansen moet het voorlopig doen zonder Nikolai Laursen. De Deense aanvaller heeft een zware knieblessure opgelopen tijdens het competitieduel met SC Telstar (0-0).

Laursen viel vrijdagavond na zestig minuten in voor Ramon Lundqvist, maar is niet ongeschonden uit de strijd gekomen. De jongeling heeft namelijk zijn kruisband afgescheurd, laat PSV woensdag via de officiële kanalen weten. Het is vooralsnog onduidelijk of de Deen een operatie zal ondergaan, maar mocht dat het geval zijn, dan zal hij minimaal zes maanden moeten toekijken.

De jonge Eindhovenaren kunnen overigens ook twee wedstrijden niet beschikken over Luiz Beto da Silva. De Peruviaan is op basis van tv-beelden voor twee wedstrijden geschorst. De aanvaller ging tijdens de wedstrijd op een tegenstander staan. Het voorval ontging scheidsrechter Erwin Blank, waardoor hij achteraf alsnog gestraft kon worden. PSV heeft de straf voor de aanvaller geaccepteerd, waardoor Beto da Silva niet in actie kan komen tijdens de competitiewedstrijden tegen Helmond Sport en De Graafschap.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner