03.11.2016 15:40

NAC boekt ondanks degradatie kleine winst

De spelers van NAC Breda vieren de zwaarbevochten zege op FC Oss met de meegereisde uitsupporters. (28-10-2016)
De spelers van NAC Breda vieren de zwaarbevochten zege op FC Oss met de meegereisde uitsupporters. (28-10-2016)

De financiële domper na de degradatie naar de Jupiler League heeft NAC Breda goed verteerd. De ploeg presenteerde de jaarcijfers over het seizoen 2015/2016 en kwam mede door de verkoop van Adnane Tighadouini uit op een kleine winst van 136.209 euro.

NAC Breda was bang dat door de degradatie de sponsorinkomsten dusdanig ver terugliepen, dat de ploeg met een tekort kwam te zitten. Tighadouini werd echter voor een kleine miljoen euro verkocht aan Málaga CF, terwijl ook de fans hun steentje bijdroegen aan de zwarte cijfers van NAC Breda. De verkoop van seizoen- en losse kaarten lag hoger dan verwacht.

De verhoogde omzet werd voor een deel gestoken in het spelersbudget, terwijl er financieel ook ruimte werd gemaakt voor de komst van trainer Marinus Dijkhuizen en Hans Smulders als technisch directeur. "Omdat we binnen een jaar wilden promoveren. Dat was de doelstelling", quote BN DeStem algemeen directeur Justin Goetzee. Dit lukte echter niet. NAC Breda bereikte de play-offs, maar werd daarin vlak voor de finish uitgeschakeld door Willem II.

Voor het huidige seizoen is de situatie minder rooskleurig. Omdat het NAC Breda niet lukte om terug te keren op het hoogste voetbalniveau, liepen de inkomsten verder terug. Het tekort wordt geschat op zevenhonderdduizend euro. "Het gegeven dat je niet werkt met een sluitende begroting, zet de situatie altijd onder druk. Als club moeten wij zorgen voor alternatieven om niet afhankelijk te zijn van de aandeelhouders. Daar zijn we hard mee bezig. Meer kan ik daar niet over zeggen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner