04.11.2016 16:44

Topscorer Boere onttrekt zich aan malaise Oss

Vanaf de strafschopstip schiet Tom Boere (l.) de 2-2 binnen tijdens de streekderby tussen FC Oss en NAC Breda. (28-10-2016)
Vanaf de strafschopstip schiet Tom Boere (l.) de 2-2 binnen tijdens de streekderby tussen FC Oss en NAC Breda. (28-10-2016)

Met slechts zeven punten uit twaalf duels gaat het FC Oss dit seizoen niet voor de wind in de Jupiler League. De club uit Noord-Brabant zal dit seizoen alle zeilen moeten bijzetten in de strijd tegen degradatie. Eén speler in het bijzonder moet FC Oss van degradatie behoeden: Tom Boere.

FC Oss staat negentiende en presteert dit seizoen ondermaats, maar dat kan niet van Boere worden gezegd. De spits uit Breda staat na twaalf speelrondes bovenaan in de topscorerslijst van de Jupiler League. Boere maakte dit seizoen al tien doelpunten, waardoor hij al vaker scoorde dan bijvoorbeeld Sam Lammers (Jong PSV), Vaclav Černý (Jong Ajax) en Cyriel Dessers (NAC Breda).

Dat Boere dit seizoen veel scoort is opvallend. De spits stond de afgelopen twee seizoenen bij FC Eindhoven niet bekend als goaltjesdief. In Eindhoven maakte Boere twaalf doelpunten in twee seizoenen tijd, een aantal dat de spits als hij in dit tempo doorgaat voor de winterstop al gaat evenaren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner