17.11.2016 14:47

Van den Brom waakt voor snelle spelers Roda

Zonder de geschorste John van den Brom op de bank hervat AZ aanstaande zondag de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen Roda JC, de hekkensluiter van de competitie. De trainer van de Alkmaarders beseft dat zijn team de grote favoriet is, maar onderschat de rode lantaarndrager niet.

"Natuurlijk gaat het moeizaam daar. Ze hebben veel wijzigingen doorgevoerd. Dat heeft tijd nodig. Maar de laatste weken sprokkelen ze punten", vertelt Van den Brom in gesprek met RTV Noord-Holland. "Daardoor kunnen ze gebruik maken van de snelheid van spelers. En die snelheid heeft bijvoorbeeld een Mikhail Rosheuvel. Wij moeten er op voorbereid zijn dat we daar niet in het mes gaan lopen."

AZ won in de interlandperiode met 4-1 van de Turkse topclub Beşiktaş. "In die wedstrijd hebben een paar jongens zich van hun goede kant laten zien. Niet alleen Fred (Friday, red.) die drie keer scoorde, maar ook Bel Hassani, Tanković en Seuntjens. Zij hebben een prima wedstrijd gespeeld", aldus Van den Brom.

Ondanks het knappe resultaat tegen de Turken lijkt het er niet op dat Van den Brom zijn team op veel posities zal wijzigen. De trainer is namelijk tevreden met wat zijn team in de vorige speelronde tegen Ajax (2-2) liet zien. "We moeten het goede niet vergeten uit dat duel. Dat elftal heeft een goede wedstrijd gespeeld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner