26.11.2016 10:12

Een dikke kater voor middenmoter NAC Breda

De kleine Giovanni Korte (m.) verliest het kopduel met Cambuur-middenvelder Sander van der Streek (l.). Verder kijken Erik Bakker (m.) en Tyrone Conraad (r.) toe. (25-11-2016)
De kleine Giovanni Korte (m.) verliest het kopduel met Cambuur-middenvelder Sander van der Streek (l.). Verder kijken Erik Bakker (m.) en Tyrone Conraad (r.) toe. (25-11-2016)

Zo snel mogelijk terug naar het hoogste voetbalniveau was het doel van NAC Breda na het seizoen 2014/2015, waarin het via de play-offs terugkeerde in de Jupiler League. Na drie keer puntenverlies op rij zijn de Brabanders echter een eenvoudige middenmoter.

Na een verliesbeurt tegen Jong Ajax en een gelijkspel in eigen huis tegen VVV-Venlo, was ook SC Cambuur een maatje te groot voor de ploeg uit Breda (3-1). Vorig seizoen dwong de formatie van Marinus Dijkhuizen nog een plek in de play-offs af, dat lijkt terwijl het seizoen bijna halverwege is een stuk moeilijker. Dijkhuizen heeft het momenteel lastig als trainer van NAC Breda. 

"Dit was een teleurstellende avond, vanwege de nederlaag en daarbij vanwege de ranglijst. Ik zit hier met een dikke kater", stelt hij op de clubwebsite van zijn werkgever. "In de eerste helft begonnen we vrij aardig. Na een paar minuten kregen we een enorme kans." Die ging er echter niet in, waarna Sander van de Streek de scoren kon openen in Leeuwarden.

"Dat was amateuristisch, mag niet gebeuren. We komen daarna wel in beter in de wedstrijd en uiteindelijk maken we dikverdiend 1-1. Daarmee ga je dan de rust in, maar daar doen we onszelf eigenlijk tekort mee. In de tweede helft hadden we wat meer moeite. Cambuur zette meer aan, wij wisten moeilijk onder de druk uit te spelen."

Het resulteerde uiteindelijk in een 2-1 en 3-1, waarbij NAC Breda er op verdedigend gebied niet goed uit zag. "Dat kan eigenlijk niet op dit niveau." Na vijftien wedstrijden staan de Brabanders elfde in de Jupiler League, met acht punten achterstand op koploper MVV. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner