26.11.2016 14:25

Blijdschap bij SC Cambuur: "Zitten nu in flow"

Sander van de Streek (m.) springt hoog en kopt SC Cambuur op een 2-1 voorsprong tegen NAC Breda. (25-11-2016)
Sander van de Streek (m.) springt hoog en kopt SC Cambuur op een 2-1 voorsprong tegen NAC Breda. (25-11-2016)

SC Cambuur boekte vrijdagavond de derde zege op rij. De Leeuwarders wonnen met 3-1 van een gehavend NAC Breda en hebben de aansluiting bij de brede middenmoot in de Jupiler League weer gevonden.

Onder interim-trainer Sipke Hulshoff, die de leiding heeft sinds het ontslag van Rob Maas heeft SC Cambuur pas eenmaal verloren. De oefenmeester was na afloop blij met de zege, maar keek alvast vooruit naar het duel van aankomende maandag tegen Telstar. "Maandag zal de waarde van deze wedstrijd bepaald worden. We haken nu weer aan bij de middenmoot, want het staat ontzettend dicht bij elkaar", laat Hulshoff weten aan de Leeuwarder Courant.

Aanvaller Jergé Hoefdraad was verantwoordelijk voor de assist bij de 1-0 van Sander van de Streek. De buitenspeler is trots dat zijn ploeg al driemaal op rij wist te winnen. "Alles past nu. Streekie, die van geen kans een kans maakt. We hebben niet echt veel kansen gehad, maar scoren wel op belangrijke momenten. Ik ben blij dat maandag alweer mogen spelen, want we zitten nu echt in een flow."

Van de Streek was in het duel met NAC tweemaal trefzeker en bracht daarmee zijn totale doelpuntenproductie op acht treffers. "Dit is een geweldig gevoel", laat de spits van SC Cambuur weten. "We wisten dat we goed kunnen spelen, maar maakten de kansen niet. Nu sluipt er iets in van dat we de kansen wel benutten." Ondanks de zege op NAC Breda blijven de Leeuwarders op de twaalfde plaats staan. De achterstand op de nummer zes Helmond Sport bedraagt echter slechts drie punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner