01.12.2016 15:05

Keizer waakt voor roofbouw talenten Ajax

Na drie seizoenen in de middenmoot te zijn geëindigd, is Jong Ajax dit seizoen één van de topploegen van de Jupiler League. De beloften staan op de derde plaats, spelen fris voetbal en maken veel doelpunten. Trainer Marcel Keizer is blij met de ontwikkeling van veel spelers, maar waakt er tegelijk voor dat hij de talenten te veel belast.

Jong Ajax speelt voor de winterstop nog drie wedstrijden in de Jupiler League. "Het is belangrijk om goed te blijven kijken naar de fysieke belasting die we onze jonge spelers geven. We willen heel graag weerstand in trainingen en wedstrijden maar dat moet niet leiden tot blessures", aldus Keizer op de website van Ajax. "Gelukkig hebben we in de staf genoeg kennis om voor elke speler een passend schema te maken."

"Sommige spelers hebben veel wedstrijden in de benen. Niet alleen bij Jong Ajax, maar inmiddels ook bij het eerste", vervolgt de 47-jarige oefenmeester. "Juist met die jongens moeten we voorzichtig zijn, geen roofbouw op ze plegen. Vandaar dat we dan proberen om ze er - waar mogelijk - eerder uit te halen. Volgende week is er de gelegenheid de jongens ietwat rust te geven. We blijven met de juiste intensiteit trainen, maar er zullen iets minder trainingsmomenten zijn bij Jong Ajax."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner