23.12.2016 15:35

Update: De Jong tekent: "Officieel Superboer"

De Graafschap heeft, vier dagen nadat het Jan Vreman ontsloeg, een nieuwe hoofdtrainer. Henk de Jong zal vanaf 1 januari 2017 de club leiden. De Jong tekent een contract voor anderhalf seizoen, tot juli 2018.

Meteen na het ontslag van Vreman was al duidelijk dat De Graafschap in De Jong de ideale opvolger zag. De beoogde nieuwe trainer had echter nog een baan bij FC Groningen als accountmanager, maar De Graafschap heeft overeenstemming bereikt met directeur Hans Nijland.

De Jong had zijn zinnen gezet op een vertrek naar de Achterhoek en is in zijn nopjes met zijn nieuwe baan. "De club stond bij mij hoog op het verlanglijstje. De Graafschap wordt in het hele land gevolgd vanwege die unieke sfeer en de grote en fanatieke achterban. Ik heb er erg veel zin in. Ik maak mijn werk bij FC Groningen netjes af en daarna kom ik direct naar Doetinchem. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. We gaan er nog iets van maken dit seizoen."

De Jong was van 2010 tot begin 2016 werkzaam bij SC Cambuur, waar hij met zijn werk indruk maakte op de leiding van De Graafschap. "Met Henk halen we een bevlogen trainer binnen, die prima past bij de identiteit van De Graafschap. Een voetbaldier zonder kapsones. Hij heeft de afgelopen jaren als trainer laten zien wat hij kan, zowel op het veld als in de media", aldus technisch manager Peter Hofstede.

Update 23-12-2016 15:35:07

De overgang van Henk de Jong naar De Graafschap is definitief rond. De club uit Doetinchem meldt vrijdag via de officiële kanalen dat de van FC Groningen overgekomen trainer voor anderhalf jaar heeft getekend. De Jong, die in Groningen accountmanager was, volgt bij De Graafschap Jan Vreman op.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner