09.12.2016 22:14

Helmond Sport ternauwernood naar play-offs

Doelpuntenmaker Gillian Justiana (voorgrond) viert het feestje met zijn ploeggenoten na het gelijkspel in Den Bosch. Helmond Sport kwalificeert zich voor de play-offs. (09-12-2016)

Helmond Sport heeft zich vrijdagavond verzekerd van een plaats in de play-offs. Een 1-1 gelijkspel in Den Bosch volstond, maar de periodetitel is voor VVV-Venlo. De Venlonaren wonnen met 1-2 bij FC Emmen.

Het was geen makkelijke avond voor Helmond Sport. De ploeg, die als koploper van de tweede periode aan de wedstrijd begon, liet in de eerste helft enkele grote kansen liggen om te scoren. Tot overmaat van ramp zette Arda Havar de thuisploeg in de 76ste minuut wél op voorsprong. Havar kreeg de bal ter hoogte van de penaltystip aangespeeld van invaller Damiano Schet. Met een bekeken schot schoot hij de bal in de rechterhoek binnen: 0-1.

Helmond Sport toonde karakter door snel te reageren op de tegentreffer. Vijf minuten na de openingstreffer scoorde Gillian Justiana de broodnodige gelijkmaker voor de uitploeg. Vanaf de rand van het zestienmetergebied passeerde hij Kees Heemskerk, de doelman van FC Den Bosch: 1-1.

Achteraf bleek het doelpunt van Justiana goud waard. Dankzij de gelijkmaker eindigt Helmond Sport op de tweede plaats in de tweede periode ten koste van Jong Ajax. De Ajacieden wonnen in eigen huis van Jong PSV, maar hebben een slechter doelsaldo dan Helmond Sport. Omdat VVV-Venlo al een startbewijs had voor de play-offs, schuift dit ticket door naar de Brabanders.