13.12.2016 10:18

Graafschap akkoord met schorsing Oosterhuis

Jan Oosterhuis fungeert tijdens het competitieduel MVV Maastricht - De Graafschap als interim-trainer van de Superboeren (09-12-2016).
Jan Oosterhuis fungeert tijdens het competitieduel MVV Maastricht - De Graafschap als interim-trainer van de Superboeren (09-12-2016).

De Graafschap gaat niet in beroep om de schorsing van interim-trainer Jan Oosterhuis aan te vechten. De oefenmeester werd vrijdagavond tijdens het competitieduel met MVV Maastricht (2-0 nederlaag) weggestuurd door scheidsrechter Jeroen Manschot.

Oosterhuis zag dat Manschot De Graafschap-verdediger Nathaniël Will in de 84e minuut zijn tweede gele kaart gaf vanwege een licht vergrijp. De interim-trainer was het niet eens met de beslissing van Manschot. Vierde official Kevin Puts verzocht Will om 'op te donderen', toen de verdediger in gesprek was met Oosterhuis. De trainer pikte het taalgebruik van de vierde official niet en gaf hem een duw, waardoor Manschot besloot om Oosterhuis weg te sturen.

De trainer kreeg van de KNVB een schorsing van twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, aan zijn broek. De Graafschap heeft dinsdagochtend besloten om niet in beroep te gaan tegen de schorsing, waardoor Dennis te Braak tegen Almere City FC op de bank zal zitten. De Graafschap zal daardoor vier competitiewedstrijden op rij over een verschillende trainer beschikken. Tegen FC Oss (3-5 nederlaag) zat Jan Vreman nog op de bank, terwijl Henk de Jong de eerste wedstrijd na de winterstop voor zijn rekening zal nemen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner