13.12.2016 10:46

Achilles'29 in beroep tegen schorsing Thoone

Freek Thoone zoekt de kleedkamer op nadat hij rood heeft gekregen tijdens het competitieduel Achilles'29 - FC Volendam (09-12-2016).
Freek Thoone zoekt de kleedkamer op nadat hij rood heeft gekregen tijdens het competitieduel Achilles'29 - FC Volendam (09-12-2016).

Achilles'29 is in beroep gegaan tegen de schorsing van Freek Thoone. De aanvaller werd vrijdagavond door scheidsrechter Christiaan Bax met rood van het veld gestuurd tijdens het competitieduel met FC Volendam (6-0 nederlaag).

Thoone moest vrijdagavond al na 33 minuten vertrekken na een forse charge. De Nederlandse voetbalbond besloot Thoone voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk, te schorsen, maar de club uit Groesbeek gaat niet akkoord met de schorsing. Donderdagavond dient de beroepszaak in Zeist. Achilles'29 hoopt dat Thoone vrijdagavond gewoon in actie kan komen.

Vrijdagavond staat voor Achilles'29 het 'zespuntenduel' met FC Dordrecht op het programma. De hekkensluiter van de Jupiler League speelt dan tegen de nummer negentien. Achilles'29 staat momenteel op vijf punten, terwijl FC Dordrecht elf punten heeft. Bij een nieuwe nederlaag lijkt Achilles'29 zich op te kunnen maken voor de Tweede Divisie. 

Achilles'29 speelt vrijdagavond overigens zonder Niek Versteegen. De aanvaller kreeg vrijdagavond - net als Thoone - rood, maar Achilles'29 gaat niet in beroep tegen zijn schorsing.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner