20.12.2016 19:01

Riedewald baalt van niet nagekomen beloftes

Jaïro Riedewald zit opnieuw op de bank. Onder Peter Bosz heeft de verdediger geen basisplaats meer bij Ajax. (20-11-2016)
Jaïro Riedewald zit opnieuw op de bank. Onder Peter Bosz heeft de verdediger geen basisplaats meer bij Ajax. (20-11-2016)

Jaïro Riedewald komt dit seizoen weinig aan spelen toe bij Ajax. De centrale verdediger moet het onder trainer Peter Bosz doen met een rol als reserve en dat terwijl de oefenmeester eerder dit seizoen Riedewald nog als de ideale nummer zes zag.

De geboren Haarlemmer speelde dit seizoen tien wedstrijden, maar is niet verzekerd van een vaste plaats in het basiselftal van Bosz. "Het is belangrijk dat je praat met de mensen die dicht bij je staan. Dat is waarom ik geen mental coach of iets dergelijks nodig heb", vertelt Riedewald over zijn situatie bij Ajax aan Goal. "Voor mij zijn dat mijn ouders en mijn vrienden. Dat zijn de mensen die altijd eerlijk en oprecht tegen je zijn."

De twintigjarige Riedewald is blij dat hij zijn teleurstelling kwijt kan bij de mensen uit zijn directe omgeving. "Het is gewoon frustrerend dat ik niet speel, zeker omdat het redelijk gaat. De trainer belooft je verschillende dingen, ik kan op meerdere posities uit de voeten en dan speel je toch niet." Bosz gaf eerder dit seizoen nog aan Riedewald als enige nummer zes in zijn selectie te beschouwen. "Dan vraag je bij jezelf af waar het aan ligt en of het allemaal nog wel klopt."

Met zijn familie spreekt hij regelmatig over zijn situatie bij Ajax. "Zij begrijpen je toch het best. Als je dagen niet kan slapen of wéér naar de training gaat met tegenzin, zijn zij altijd degenen die me oppeppen. In het begin had ik vaak dat ik niet meer met plezier trainde." Riedewald speelde tot op heden 57 competitiewedstrijden voor Ajax en heeft nog een contract tot de zomer van 2020.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner