22.12.2016 20:28

Lokhoff: "Hoop echt dat NAC er bovenop komt"

Ton Lokhoff als assistent-trainer van VfL Wolfsburg. (20-09-2016)
Ton Lokhoff als assistent-trainer van VfL Wolfsburg. (20-09-2016)

NAC Breda heeft de eerste seizoenshelft afgesloten als de nummer acht van de Jupiler League. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen werd beschouwd als één van de titelfavorieten, maar stelt zwaar teleur. Ton Lokhoff baalt daar enorm van.

Bij de club uit Breda werd dit seizoen veel verwacht van de huurlingen van Manchester City. NAC heeft een samenwerkingsverband met de Engelse topclub en krijgt ieder seizoen de beschikking over een aantal jonge talenten. De huurlingen stellen vooralsnog teleur en volgens Lokhoff zijn de supporters van NAC alleen maar meer van hun elftal vervreemd. "Veel spelers huren kan alleen wat worden als je bovenin meedraait. Maar als dat niet zo is, moet je jezelf afvragen of dat zin heeft", zegt hij tegen Trouw.

Lokhoff, momenteel actief als assistent-trainer bij VfL Wolfsburg, was in het verleden speler en coach van NAC. Hij is niet enthousiast over de huurlingen van Manchester City en vertelt dat het team voor hem onherkenbaar is geworden. "Zoals ik het nu zie zou de eigen jeugd het niet slechter doen", stelt hij. "Ik ben echt een NAC-man en hoop van harte dat de club er weer bovenop komt. Belangrijk is dat het elftal weer herkenbaar wordt, ook voor de supporters, die heel erg trouw zijn."

De achterstand van NAC op koploper VVV-Venlo bedraagt momenteel tien punten. Volgens Lokhoff heeft de club uit Breda na de winterstop een hele goede serie nodig om aansluiting te vinden bij de bovenste plaatsen. "Maar ik betwijfel of dat haalbaar is", bekent hij. "Ik denk dat de nacompetitie het hoogst haalbare is. Minder dan dat kan NAC ook niet verkopen aan de fans."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner