25.12.2016 09:03

Assaidi sprak ook met andere Nederlandse club

Oussama Assaidi is erg blij met zijn contract bij FC Twente. De aanvaller tekende zaterdag voor 2,5 jaar in Enschede. Het sportieve aspect was doorslaggevend voor Assaidi, die ook gesprekken voerde met een andere Eredivisionist.

Volgens de vleugelaanvaller was het gevoel bij FC Twente meteen goed. "Ik ben erg blij met deze stap. Bij Twente wordt er goed en fris gevoetbald, er is een grote aanhang en het 4-3-3-systeem past bij mij", vertelt Assaidi aan Voetbal International. De vleugelaanvaller kon kiezen uit meerdere clubs uit binnen- en buitenland. De Marokkaan sprak ook met sc Heerenveen: "Ik heb altijd warmte gevoeld tijdens mijn jaren bij Heerenveen, maar het gesprek was koud. Het glas was halfleeg."

Het verhaal van FC Twente wist Assaidi wel te overtuigen. "Het gevoel na de gesprekken met Jan van Halst en René Hake was goed. De uitleg van Hake kwam overeen met wat ik gezien heb van Twente. Ik was blij met zijn uitleg over hoe hij over voetbal denkt. Van Halst vertelde dat er voldoende sportieve perspectieven zijn bij Twente. Dat staat bij mij voorop en er is rekening gehouden met de financiële situatie van de club", aldus de 28-jarige aanvaller.

Assaidi bereikte donderdag een persoonlijk akkoord met de club uit Enschede en werd vrijdag medisch gekeurd. Deze verliep zonder problemen. "Ik heb de voorbije periode hard getraind met mijn personal trainer Khalid Nait Kassi. Conditioneel ben ik sterk, bij de medische keuring ging het ook makkelijk. Ik mis alleen wedstrijdritme, dat wil ik zo snel mogelijk terugkrijgen. Ik zal het geduld terugbetalen", besluit Assaidi.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner