15.01.2017 10:38

Teleurstelling in Almere na afhaken van spits

Sjoerd Ars (l.) zoekt na zijn openingstreffer tegen FC Den Bosch het publiek op, terwijl Uroš Matić zijn teamgenoot opzoekt na de goal. (20-11-2015)
Sjoerd Ars (l.) zoekt na zijn openingstreffer tegen FC Den Bosch het publiek op, terwijl Uroš Matić zijn teamgenoot opzoekt na de goal. (20-11-2015)

Fortuna Sittard maakte vrijdag bekend Sjoerd Ars voor de rest van het seizoen te hebben vastgelegd. De teleurstelling bij Almere City was erg groot: de spits stond op het punt om te tekenen bij de club uit Flevoland, maar koos uiteindelijk toch voor Fortuna.

"We waren in het contact met Ars al ver. Hij is hier geweest", vertelt Almere-trainer Jack de Gier in gesprek met Omroep Flevoland. "We wilden Sjoerd voor anderhalf jaar huren van zijn oude club (het Hongaarse Szombathelyi Haladás, red.). De situatie veranderde toen er voor Haladás op het laatste moment een probleem ontstond in de huurconstructie die wij voor ogen hadden. Toen veranderde er iets voor Sjoerd en heeft hij voor Fortuna gekozen, helaas."

De Gier had de ervaren doelpuntenmaker graag aan zijn selectie toe willen voegen. "Wij wilden Sjoerd voor anderhalf jaar huren. Zuur? Ja, je hoopt dat hij voor het voetbal kiest. Dat is op dit moment denk ik niet gebeurd", stelt De Gier, die momenteel op de zesde plaats staat met Almere City FC. Fortuna Sittard is bezig aan een teleurstellend seizoen en is de nummer zeventien van de Jupiler League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner