15.01.2017 13:38

El Ghazi ondanks belangstelling in de basis

Anwar El Ghazi tijdens de Jupiler League-wedstrijd tussen Jong FC Utrecht en Jong Ajax. (21-11-2016)
Anwar El Ghazi tijdens de Jupiler League-wedstrijd tussen Jong FC Utrecht en Jong Ajax. (21-11-2016)

Anwar El Ghazi is door Ajax-trainer Peter Bosz gewoon in de basis gezet, ondanks de vele geruchten rondom de vleugelaanvaller. De rechtsbuiten wordt sinds deze transferperiode namelijk hevig gelinkt aan Lille OSC.

De verwachting is dat de transfer naar Frankrijk op korte termijn wordt afgerond, maar door de afwezigheid van Betrand Traoré (Afrika Cup) en Vaclav Černý (blessure) is Bosz genoodzaakt een beroep te doen op de tweevoudig Oranje-international. Ook André Onana heeft een basisplaats. De doelman van Kameroen was de afgelopen dagen ziek, maar blijkt toch voldoende hersteld van zijn griep. Hakim Ziyech, niet met Marokko mee naar de Afrika Cup, staat gewoon aan de aftrap in Zwolle. Voor de rest heeft Bosz de gebruikelijk namen opgesteld, met onder meer de jarige Joël Veltman (25).

Bij PEC Zwolle wordt het vertrek van de naar FC Utrecht getransfereerde Wout Brama opgevangen door basisplaatsen op het middenveld voor Mustafa Saymak, Wouter Marinus en Ajax-huurling Django Warmerdam. Ook achterin heeft trainer Ron Jans personele problemen, door de schorsingen van Bart Schenkeveld en Bram van Polen. Daarom staat de voormalig jeugdspeler van Ajax, Philippe Sandler, in het hart van de verdediging en is de Tsjech Josef Kvída de linksback. Ted van de Pavert en Dirk Marcellis zijn de andere verdedigers, terwijl Queensy Menig (oud-Ajax), Kingsley Ehizibue en Nicolai Brock-Madsen de aanvallende posities bekleden.

De wedstrijd is vanaf 14.30 uur LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner