21.01.2017 15:47

Hulshoff baalt van onzekerheid over Jong PSV

Sipke Hulshoff klapt tevreden in zijn handen na de zege van SC Cambuur bij FC Emmen. (18-11-2016)
Sipke Hulshoff klapt tevreden in zijn handen na de zege van SC Cambuur bij FC Emmen. (18-11-2016)

SC Cambuur hoopt zaterdagavond sportieve revanche te nemen voor de nederlaag van vorige week tegen VVV-Venlo (0-2). De Leeuwarders gaan op bezoek bij Jong PSV. Trainer Sipke Hulshoff blikt met gemengde gevoelens vooruit op het duel met de beloftenploeg.

Hulshoff baalt nog altijd van de teleurstellende competitiehervatting van vorig weekend. "De wedstrijd tegen VVV was niet goed, ook als staf hebben wij het daarin tactisch niet allemaal goed gedaan. Maar we moeten na één vervelende nederlaag niet in paniek raken en opeens alles anders gaan doen. We hebben voor de winterstop een goede periode gehad, daarna een prima trainingskamp en oefenwedstrijd tegen Vitesse. Dat is echt niet weg."

De oefenmeester van de Leeuwarders is niet erg blij met het duel tegen de beloften van PSV. "Het meest oneerlijke van spelen tegen een beloftenploeg is dat je niet weet tegen wie je speelt. Ze spelen niet met een vast team, dus je kunt je daar als technische staf ook niet op voorbereiden. De wedstrijd is verplaatst naar de zaterdag, ook dat maakt verschil qua selectie. Het zou kortom al veel beter zijn als ze met een vast team zouden moeten spelen", laat Hulshoff weten op de clubwebsite.

Een gemakkelijke avond verwacht de trainer van SC Cambuur echter niet. "Alle bovenstaande dingen nemen natuurlijk niet weg dat we ze niet moeten onderschatten, die les hebben we hier in Leeuwarden wel geleerd (1-1, red.). Ook als er weinig jongens van het eerste meedoen spelen ze nog steeds met zo ongeveer de beste talenten van Nederland en kunnen ze het iedereen in de Jupiler League moeilijk maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner