23.01.2017 13:46

SC Cambuur neemt afscheid van Bosz

Gino Bosz heeft de bal tijdens het competitieduel FC Emmen - SC Cambuur (18-11-2016).
Gino Bosz heeft de bal tijdens het competitieduel FC Emmen - SC Cambuur (18-11-2016).

Gino Bosz is niet langer speler van SC Cambuur. De verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, heeft zijn contract in Leeuwarden per direct laten ontbinden, waardoor hij transfervrij op zoek kan gaan naar een nieuwe club.

De 23-jarige verdediger werd afgelopen zomer overgenomen van Heracles Almelo, maar kwam het afgelopen half jaar tot 'slechts' acht officiële wedstrijden in het shirt van SC Cambuur. Tegen FC Emmen (1-0 overwinning) was Bosz belangrijk door de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen. "Tot op heden is het niet gelukt om deze sportieve ambities waar te maken en daarom is met goedvinden van alle partijen voor deze oplossing gekozen", zegt SC Cambuur in een statement op de clubsite.

De zoon van Ajax-trainer Peter Bosz doorliep de jeugdopleiding van Vitesse en debuteerde op 3 oktober 2014 onder zijn vader voor Vitesse, verder dan één wedstrijd kwam Bosz niet in Arnhem. In dienst van Heracles Almelo kwam de verdediger tot vijf officiële wedstrijden. Bosz had in Leeuwarden nog een contract tot de zomer van 2018.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner