26.01.2017 13:59

Keizer wil lijn vasthouden bij Jong Ajax

Marcel Keizer kijkt toe hoe zijn Jong Ajax het doet tegen Jong PSV (09-12-2016)
Marcel Keizer kijkt toe hoe zijn Jong Ajax het doet tegen Jong PSV (09-12-2016)

De doorstroom van talenten van Jong Ajax naar het eerste, ging voor de winterstop in een hoog tempo. Trainer Marcel Keizer wil dat continueren, zodat ook na de winterstop veel talenten kunnen aansluiten bij Ajax1.

Met Abdelhak Nouri, Matthijs de Ligt, Pelle Clement en Justin Kluivert kende het eerste halfjaar van Peter Bosz al vier debutanten uit de jeugdopleiding. "De doelstelling van Jong Ajax blijft het afleveren van spelers aan het eerste. Dat lukte voor de winterstop goed en dat hopen we te continueren. Als de jongens dan eenmaal bij het eerste mogen meetrainen of spelen hopen we dat ze een goede indruk achterlaten. Dat is prima voor hen, en ook voor Ajax", aldus Keizer op de clubsite.

Om de talenten klaar te stomen voor het eerste elftal, probeert Keizer zijn spelers zo goed mogelijk voor te bereiden. In de oefenwedstrijd tegen Atlético Madrid Onder23 werden de omstandigheden voor Europese uitwedstrijden zo realistisch mogelijk nagebootst. "We hadden een programma zoals Ajax 1 dat ook volgt bij een Europese uitwedstrijd. Voor de jongens natuurlijk leerzaam om te ervaren hoe dat in zijn werk gaat. In een notendop: maandag zijn we richting Madrid gevlogen en vervolgens hebben we 's middags getraind op het complex van Atlético. Dinsdagmiddag was de wedstrijd en 's avond zijn we naar huis gevlogen, om vervolgens woensdag weer op de Toekomst te trainen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner