03.02.2017 22:31

Zesde overwinning op rij voor koploper VVV

De spelers van VVV-Venlo hebben weer een reden tot een feestje. Zojuist is de ploeg op voorsprong gekomen tegen De Graafschap. (03-02-2017)

VVV-Venlo loopt in de Jupiler League steeds verder weg van de concurrentie. Het elftal van trainer Maurice Steyn won vrijdag overtuigend van De Graafschap: 4-1. Het was de zesde opeenvolgende overwinning voor VVV.

Vito van Crooy en Roel Janssen scoorden in de eerste helft. Na de pauze troffen ook Ken Leemans (strafschop) en Johnatan Opoku doel. Piotr Parzyszek deed in de slotfase, met zijn vijftiende doelpunt dit seizoen, nog wat terug.

Nummer twee Jong Ajax won ook, met 4-1 van RKC Waalwijk, en behoudt zo vier punten achterstand op VVV. De Amsterdammers mogen echter niet promoveren. Frenkie de Jong, Carel Eiting (twee maal) en Noussair Mazraoui scoorden voor Ajax, waar de Tsjechische buitenspeler Vaclav Černý zijn rentree maakte, maar in de tweede helft na een harde schop geblesseerd het veld moest verlaten.

FC Volendam en MVV, respectievelijk derde en vierde op de ranglijst, lieten allebei punten liggen. Volendam ging met 3-1 onderuit bij FC Emmen, en MVV kwam in eigen stadion niet langs hekkensluiter Achilles '29: 0-0.