04.02.2017 15:30

Vreven hard over NAC: "Er zat geen passie in"

NAC Breda-trainer Stijn Vreven bedankt het publiek na afloop van het competitieduel Jong FC Utrecht - NAC Breda (16-01-2017).
NAC Breda-trainer Stijn Vreven bedankt het publiek na afloop van het competitieduel Jong FC Utrecht - NAC Breda (16-01-2017).

Stijn Vreven is zijn ongeslagen status als hoofdtrainer van NAC Breda kwijt. Vorige week ontsnapten de Brabanders nog met een laat gelijkspel tegen MVV (1-1), maar vrijdagavond ging de ploeg van Vreven onderuit tegen FC Den Bosch (2-1).

"De nederlaag is niet het ergste, maar de manier waarop", baalt de Belg op de website van NAC. "Er zat geen passie en geen collectiviteit in het team. Daar ben ik voor verantwoordelijk. De spelers kunnen het niet opbrengen om tot het gaatje te gaan. Zelfs zonder coach moet je er vol voor kunnen gaan. We moeten ons er vol op focussen om dat te gaan doen. Vandaag hebben we als collectief gefaald. Strijdkracht leveren, negentig minuten lang, dat is je beroep en je plicht als voetballer."

NAC kwam op slag van rust met 1-0 achter tegen FC Den Bosch. In de 76ste minuut verdubbelde de thuisploeg de voorsprong en ging de ploeg van Vreven wanhopig op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er uiteindelijk ook, maar pas in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. Jari Oosterwijk, deze week nog gehuurd van FC Twente, schoot vanaf de stip raak bij zijn debuut voor NAC.

De 21-jarige spits hoopt in Breda op veel speelminuten, maar baalt vooral van de nederlaag tegen De Bosch. "Ik had niet verwacht om te verliezen, zeker niet op deze manier", stelt Oosterwijk, die wel tevreden terugblikt op zijn eerste dagen in de selectie van trainer Vreven. "De eerste dagen bij NAC waren goed, ik heb een positieve indruk gekregen. Er zit veel creativiteit in de ploeg, maar we moeten vol de strijd aangaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner