04.02.2017 16:57

SC Cambuur in extase: "Zitten nu in superflow"

Stefano Lilipaly heeft SC Cambuur op een 2-0 voorsprong geschoten tegen Helmond Sport. (03-02-2017)
Stefano Lilipaly heeft SC Cambuur op een 2-0 voorsprong geschoten tegen Helmond Sport. (03-02-2017)

SC Cambuur is de top vijf van de Jupiler League binnengestormd. De Leeuwarders boekten vrijdagavond een indrukwekkende zege op concurrent Helmond Sport (3-0) en hebben de aansluiting met de bovenste ploegen gevonden.

Trainer Sipke Hulshoff kon na afloop van de thuisoverwinning zijn geluk niet op en sprak van een 'zeer geslaagde avond'. Onder aanvoering van uitblinker Stefano Lilipaly, één doelpunt en twee assists, boekte SC Cambuur de derde zege op rij. "Dit noem ik spelvreugde, en dat slaat over op het publiek, en die wisselwerking is voor iedereen goed. Er wordt veel gelachen binnen het team, er wordt hard getraind en gigantisch goed gevoetbald. We zitten momenteel gewoon in een superflow."

Rechtsback Jordy van Deelen was verantwoordelijk voor de eerste treffer van de avond. Hij schoot al in de tweede minuut raak voor de thuisploeg. "We zitten in een goede fase en in een goede flow. Die lijn hopen we maandag tegen de Graafschap door te zetten, want ons doel is om in de top 5 te blijven", vertelde hij na afloop aan Omrop Fryslân. "Er lagen kansen in de eerste helft om de score uit te breiden, maar dat is helaas niet gelukt. Uiteindelijk hadden we de wedstrijd sneller moeten beslissen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner