04.02.2017 19:10

Van den Brom verrast met twee debutanten

Owen Wijndal, slechts zeventien jaar oud, begint tegen PSV in de basis. De jongeling is de vervanger van de geschorste Ridgeciano Haps. En, zoals verwacht, krijgt nieuweling Tim Krul direct een basisplaats.

De beoogde vervanger van Haps, Thomas Ouwejan, werd op het laatste moment niet fit genoeg bevonden. Vandaar dat het talent uit de jeugdopleiding zijn debuut mag maken tegen de regerend kampioen. Dat is niet de enige noodgedwongen wijziging bij AZ. Ook Wout Weghorst is geschorst. Fred Friday is zijn vervanger. Voor Friday is het zijn eerste basisplaats in de Eredivisie sinds 23 oktober. Mattias Johansson ligt ziek op bed. Hij wordt vervangen door Pantelis Hatzidiakos. Wijndal is niet de enige debutant bij AZ.

Bij PSV slechts één wijziging. Héctor Moreno keert terug in de basis. De Mexicaan moest vorige week de wedstrijd tegen Heracles Almelo missen door een schorsing, maar tegen zijn oude club verschijnt de verdediger aan de aftrap. Dat betekent dat Nicolas Isimat-Mirin zijn basisplaats moet afstaan. Voor de rest de vertrouwde namen in de basis bij PSV.

De aftrap is kwart voor acht. De wedstrijd is hier LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner