10.02.2017 22:31

Monsterscore VVV, weer punt voor Achilles'29

Imran Oulad Omar (l.) kijkt alvast vooruit, terwijl Fabian Serrarens (r.) bij de speler van Achilles'29 probeert te komen. (10-02-2017)

VVV-Venlo houdt de koppositie in de Jupiler League stevig in handen. De ploeg won met maar liefst 7-0 van Helmond Sport en kan achterover leunen als de concurrentie aan het werk gaat. Achilles'29 lijkt onderaan bezig aan een inhaalslag.

De ploeg leek dit seizoen de gedoodverfde favoriet om te degraderen, maar pakte in de laatste drie wedstrijden evenveel als in de 22 daarvoor. Na een gelijkspel tegen MVV en een winstpartij op FC Eindhoven werd er ook een punt gepakt tegen SC Telstar. Antonio Stankov scoorde na twintig minuten de 1-0, wat voor hem zijn eerste doelpunt in de Jupiler League in bijna drie jaar was. Mohammed Ajnane maakte vanaf de stip na ruim een uur spelen gelijk, Kenny Elders kreeg vlak voor tijd nog rood: 1-1.

VVV-Venlo haalde dus flink uit tegen Helmond Sport. In eigen huis stond het bij rust slechts 1-0 via Vito van Crooy, daarna scoorden zes verschillende spelers nog. Joey Sleegers, Jerold Promes, Ralf Seuntjens, Clint Leemans, Danny Post en Gedion Zelalem, huurling van Arsenal, maakten de 7-0 compleet. Jong Ajax, FC Volendam en MVV moeten allemaal nog in actie komen, waardoor VVV-Venlo alleen maar hoeft te wachten op een eventuele bonus in de vorm van puntenverlies.

Jupiler League-topscorer Tom Boere deed weer eens van zich spreken voor FC Oss, hij scoorde tegen FC Eindhoven zijn 25e en 26e doelpunt van het seizoen. FC Eindhoven deed daarna nog wat terug, maar winnen deed de ploeg niet: 1-2. FC Dordrecht - PSV werd als laatste wedstrijd van de vrijdagavond afgesloten. De ploegen deden er vanwege de sneeuwval wat langer over. De wedstrijd werd zelfs vijf minuten stilgelegd door de scheidsrechter, om de lijnen op het veld sneeuwvrij te maken. Jong PSV wist via onder meer twee doelpunten van Sam Lammers te winnen in Zuid-Holland: 2-3.