11.02.2017 15:30

De Jong opnieuw onderuit met De Graafschap

Henk de Jong boekte maandag zijn eerste zege als coach van De Graafschap. Tegen SC Cambuur wonnen de Superboeren met 3-0, maar de vreugde was van korte duur: tegen FC Emmen ging het vrijdagavond alweer mis voor de Doetinchemmers.

De Jong koos tegen FC Emmen opnieuw voor een behoudende tactiek met vijf verdedigers. "Ik denk dat we in de eerste helft heel weinig weggeven. Dan zie je dat het terecht is dat we met vijf verdedigers spelen. Het biedt ze gewoon meer veiligheid. We krijgen goede kansen. Normaal gesproken scoren we wel, nu gebeurde dat niet", aldus De Jong tegenover Omroep Gelderland.

In de tweede helft was FC Emmen de betere ploeg en stond De Graafschap regelmatig te schutteren. De 1-0 van de thuisploeg was daarom logisch. "Ze zetten het wat anders neer. Daar hadden we het even lastig mee. Maar op het moment dat het weer beter ging, geven we die vrije trap weg. Bednarek had die bal moeten hebben. Dat zei hij zelf in elk geval. Daarna gooien we het meer open en zie je dat zij nog grote kansen krijgen, maar wij ook."

Vlak voor tijd werd het ook nog 2-0 door Cas Peters, die vorig seizoen nog voor De Graafschap speelde. Volgens De Jong had het doelpunt echter niet mogen tellen. "Als dat niet een overtreding is, weet ik het ook niet meer. Maar de scheidsrechter dacht dat het wind was. Jan (Lammers, red.) werd gewoon in de rug gelopen. Dat hoort dus een vrije trap te zijn. Ik moet zeggen, wij waren ook onsportief op dat moment. We hadden de bal moeten teruggeven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner