11.02.2017 16:57

Vreven is 'doodziek' van nieuwe nederlaag NAC

NAC-coach Stijn Vreven probeert zijn ploeg aan te moedigen in het thuisduel met RKC Waalwijk. (10-02-2017)
NAC-coach Stijn Vreven probeert zijn ploeg aan te moedigen in het thuisduel met RKC Waalwijk. (10-02-2017)

NAC Breda ging vrijdag voor de tweede keer in drie wedstrijden onderuit in de Jupiler League. De Brabanders verloren met 2-3 van provinciegenoot RKC Waalwijk. Trainer Stijn Vreven uitte na afloop kritiek op zijn defensie.

"We zijn natuurlijk doodziek vandaag", verzucht Vreven op de clubwebsite van NAC. "Dit was een hele onnodige nederlaag van onze kant. Ik heb deze week de verdediging een pluim gegeven, maar vandaag verliezen we de wedstrijd door matig verdedigen. De twee goals waren twee afgeweken ballen, maar we misten de scherpte in verdedigend opzicht."

NAC stond al na drie minuten met een man minder op het veld. Danny Verbeek kreeg een rode kaart van scheidsrechter Christiaan Bax. "De rode kaart in de derde minuut was heel zuur en dan weet je dat je het heel moeilijk krijgt", aldus de oefenmeester. "We hebben toen een paar omzettingen doorgevoerd en toen stonden we organisatorisch eigenlijk heel goed en gaven we niet veel weg."

"We knokken ons tot twee keer toe terug in de wedstrijd. Als de 2-2 valt denk je: 'we gaan deze pakken'. Het publiek stond achter ons als een twaalfde man, maar dan geef je weer makkelijk een doelpunt weg. Dit is een hele zure, niet ingecalculeerde nederlaag. Een pijnlijke avond voor ons. Voor mij en voor de ploeg. We moeten ons tegen Jong PSV opnieuw revancheren", besluit Vreven.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner