12.02.2017 11:28

Van der Vaart verbaasd: "Is echt bedroevend"

Rafael van der Vaart (l.) wordt gepresenteerd als nieuwe aanwinst van FC Midtjylland. (10-08-2016)
Rafael van der Vaart (l.) wordt gepresenteerd als nieuwe aanwinst van FC Midtjylland. (10-08-2016)

Rafael van der Vaart tekende afgelopen zomer een tweejarig contract bij FC Midtjylland, maar spreekt zijn verbazing uit over de Deense competitie. De ervaren middenvelder speelt wekelijks voor vrijwel lege tribunes.

"Wat mij het meest heeft verrast, is dat de mensen hier blijkbaar geen voetbal willen zien. Er zijn hier heel veel stadions waar 10.000 mensen in kunnen, maar dan zitten er maar 1200. Denemarken een is voetballand met een competitie die stappen wil zetten, maar niemand komt naar de wedstrijden kijken", aldus de linkspoot in gesprek met Ekstra Bladet.

"In de andere landen waar ik heb gespeeld, zitten de stadions vol, maar in Denemarken is daar geen sprake van. Dat is bedroevend", stelt Van der Vaart, die zaterdag zijn 34ste verjaardag vierde. De routinier speelde dit seizoen tot nu toe twaalf competitiewedstrijden voor FC Midtjylland. Daarin kwam hij tweemaal tot scoren.

FC Midtjylland staat na 21 speelrondes op de derde plaats in de Deense Superliga. Koploper FC Kopenhagen heeft een voorsprong van liefst 21 punten op de ploeg van Van der Vaart. Brøndby IF is de huidige nummer twee en staat tien punten voor op FC Midtjylland. De achterstand op de koploper bedraagt elf punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner