20.02.2017 13:33

Room dankzij Klaassen verlost van statistiek

Eloy Room speelde tot afgelopen weekend 142 wedstrijden in de Eredivisie, maar wist nooit een strafschop te stoppen. Zondag bracht de doelman van Vitesse daar eindelijk verandering in: Room keerde de inzet van Ajacied Davy Klaassen.

Room mocht in het verleden negentien keer proberen een strafschop te keren, maar werd elke keer verslagen door de penaltynemer van dienst. De keeper heeft nu afgerekend met die vervelende statistiek. Toch heeft Room zich daar zelf nooit druk over gemaakt. "Ik weet dat ik een penalty kan stoppen, maar alles moet dan op de goede plek vallen. Vandaag pak ik hem en hield ik mijn ploeg in de race, maar helaas was het niet genoeg", aldus Room bij de NOS.

In de 77ste minuut mocht Klaassen, die in de eerste helft al voor de 0-1 had gezorgd, aanleggen vanaf elf meter. Room voorkwam door de strafschop te keren een grotere achterstand voor Vitesse, maar de Arnhemmers stonden na afloop toch met lege handen. De international van Curaçao is desondanks wel blij met zijn redding. "Natuurlijk is het fijn, zeker op zo'n moment. Ik was er eigenlijk niet zo mee bezig. Ik wist dat het moment zou komen dat ik er een zou stoppen. Dat het juist tegen Ajax lukt, is mooi meegenomen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner