12.03.2017 13:39

Na 2250 Eredivisie-minuten basis voor Vermeer

Kenneth Vermeer keert voor het eerst sinds de laatste speeldag van het vorige seizoen (1-0 winst tegen NEC) weer onder de lat bij Feyenoord in de Eredivisie. De doelman is hersteld van een zware achillespeesblessure en mag dus na 2250 Eredivisie-minuten toekijken weer aan de bak.

De vijfvoudig Oranje-international was vorig seizoen de eerste keuze bij de Rotterdammers. Maar nadat hij geblesseerd raakte, trok die club een nieuwe doelman aan: Brad Jones. De Australiër excelleerde vorig jaar bij NEC en zette die goede vorm door bij Feyenoord. Jones is inmiddels de minst gepasseerde keeper van de Eredivisie. Echter, is hij nu geblesseerd en keert Vermeer dus weer terug onder de lat.

Ook elders in de basisopstelling moet trainer Giovanni van Bronckhorst noodgedwongen rouleren. Sterkhouders Terence Kongolo en Eljero Elia zijn niet fit genoeg. Voor Kongolo speel Miquel Nelom in de plaats. Dirk Kuyt keert terug in de basis voor Elia, mede omdat ook Bilal Başaçıkoğlu niet fit genoeg is. Het meedoen van Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis was onzeker, maar beide heren staan aan de aftrap. Ook Tonny Vilhena, die in afwachting is van de uitspraak over een schorsing, is speelgerechtigd en staat dus in de basis.

Voor trainer John van den Brom zijn er minder personele problemen. Wel heeft hij keuzes gemaakt en dat gaat ten koste van Iliass Bel Hassani. Voor hem in de plaats speelt Mats Seuntjens. Ook Joris van Overeem staat aan de aftrap, het is pas de negende keer dit seizoen dat het jonge talent mag starten. Voor Ron Vlaar is het zijn eerste duel in De Kuip sinds zijn vertrek uit Rotterdam. De robuuste verdediger stond in het verleden zes seizoenen onder contract bij Feyenoord en kwam tot 132 Eredivisie-optredens namens De Stadionclub. Vorige week tegen Excelsior (1-1) stonden Dabney dos Santos en Fred Friday nog in de aanval, tegen Feyenoord spelen Levi García en Wout Weghorst.

De wedstrijd is vanaf 14.30 uur LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner