02.04.2017 16:37

Limburgse derby MVV-Fortuna in evenwicht: 1-1

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

De Limburgse derby tussen MVV Maastricht en Fortuna Sittard heeft zondag geen winnaar opgeleverd. De wedstrijd in stadion De Geusselt in Maastricht eindigde in 1-1.

Patrick Nkoyi zette MVV halverwege de eerste helft op voorsprong, maar Emrah Bassan bracht de ploeg uit Sittard na een uur langszij. De bezoekende ploeg van trainer Sunday Oliseh moest de laatste minuten met tien man uitspelen, nadat Jordie Briels met twee keer geel van het veld was gestuurd.

MVV had bij winst kunnen opklimmen naar de derde plaats in de Jupiler League, maar blijft nu steken op de zesde plek met 56 punten uit 32 wedstrijden. De achterstand op koploper VVV-Venlo bedraagt dertien punten. Fortuna Sittard staat met 35 punten op de vijftiende plek.