03.04.2017 22:15

Jong Ajax bereikt mijlpaal in overwinning

In een wirwar van spelers schiet Ajacied Ezra Walian zijn tweede van de avond binnen tegen Jong FC Utrecht. (03-04-2017)
In een wirwar van spelers schiet Ajacied Ezra Walian zijn tweede van de avond binnen tegen Jong FC Utrecht. (03-04-2017)

Ezra Walian heeft Jong Ajax maandag aan drie punten in de Jupiler League geholpen. De negentienjarige aanvaller maakte in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht beide doelpunten: 2-0. De ploeg bereikte de grens van tachtig goals.

Op De Toekomst in Amsterdam kopte Walian na ruim een kwartier het openingsdoelpunt binnen. Een kwartier na rust was het diezelfde spits die de score verdubbelde. Walian kreeg in de kluts de bal voor zijn voeten, waarna hij voor de eindstand tekende. Jong Ajax had weinig moeite met de beloftenploeg uit Utrecht en kon na drie wedstrijden zonder overwinning weer een zege bijschrijven.

Bij Utrecht speelde Edson Braafheid ruim een uur mee. De oud-international is de tweede speler die met een WK-finale achter zijn naam in de Jupiler League uitkomt. Eerder speelde John Heitinga één wedstrijd voor Jong Ajax, waar hij inmiddels assistent-trainer is.

Jong Ajax blijft tweede, met acht punten achterstand op VVV-Venlo. De koploper ging vrijdag met liefst 0-4 onderuit tegen NAC Breda. Jong Utrecht blijft achttiende, met een ruime voorsprong op de twee onderste clubs: FC Dordrecht en Achilles'29.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner