02.05.2017 14:08

Midtjylland teleurgesteld in Van der Vaart

Rafael van der Vaart in het trainingstenue van zijn huidige werkgever
Rafael van der Vaart in het trainingstenue van zijn huidige werkgever

Rafael van der Vaart heeft op sportief gebied zijn geld niet waargemaakt bij FC Midtjylland. Dat zegt technisch directeur Claus Steinlein van de Deense club dinsdag in de krant Ekstra Bladet. "Het is duidelijk dat Rafael én de club er meer van hadden verwacht. We hebben een risico genomen door hem te halen", aldus Steinlein, die kritisch is over de voormalig Oranje-international. "Zijn beperkte fysiek staat meer in de weg. Zoals het er nu naar uitziet hebben we niet genoeg voor ons geld gekregen."

Van der Vaart kwam afgelopen zomer over van het Spaanse Betis en kon in Denemarken bij zijn vriendin Estevana Polman gaan wonen. Volgens Ekstra Bladet verdient de middenvelder zo'n 1 miljoen euro per jaar, een bedrag dat deels door Betis en sponsoren wordt betaald, en staat hij nog tot de zomer van 2018 onder contract.

Zaterdag moest Van der Vaart tot zijn onvrede op de bank plaatsnemen bij het duel met FC Nordsjaelland. "Laat ik maar niks zeggen", hield hij zich na afloop op de vlakte. Steinlein blijft achter de investering staan. "Alleen commercieel al is de komst van Rafael een succes en hij is heel belangrijk voor de jongere spelers. Ik verwacht ook dat hij volgend seizoen zijn loopbaan hier op een mooie manier wil afsluiten."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner