05.05.2017 21:59

Achilles'29 ook sportief gedegradeerd uit JL

Het avontuur in het profvoetbal is na vier seizoenen voorbij voor Achilles'29. De club uit Groesbeek kreeg punten in mindering van de KNVB, waartegen het in beroep is gegaan. Ongeacht de uitspraak gaat Achilles het niet redden.

Voorafgaand aan de laatste speelronde van de Jupiler League leek de degradatiestrijd al gerechtelijk beslist. Thuis tegen Jong PSV kon Achilles op het veld nog strijden voor de laatste sportieve kans op lijfsbehoud. Er moest gewonnen worden van de beloftenploeg van PSV, maar op het eigen sportpark werd het een kansloze avond.

Na een half uur spelen stond Jong PSV al op een 0-3 voorsprong. Albert Guðmundsson maakte twee doelpunten en Joël Piroe deed er nog een schepje bovenop. Vlak voor rust maakte Antonio Stankov nog de aansluitingstreffer, maar het mocht niet meer baten. Achilles ging na een doelpunten van Kenneth Paal en Justin Lonwijk met 1-5 onderuit, waardoor degradatie een feit werd.

En dat terwijl de score van FC Dordrecht wel ruimte liet voor een ongekende ontsnapping. De Dordtenaren hadden bij voorbaat aan één punt genoeg, maar gingen met 1-0 onderuit tegen FC Den Bosch. De wedstrijd in Den Bosch werd stilgelegd, nadat aanhangers van de thuisclub met vuurwerk in de weer gingen. Daarbij stond een ballenjongen middenin het geweld. De beelden zijn hier te bekijken.

NAC overleeft avondje Almere
Almere City en NAC moesten in een onderling duel uitmaken wie de eerste ronde van de play-offs mocht overslaan. NAC had aan een puntje genoeg om de concurrentie voor te blijven, maar pakte het volle pond: 0-2. Door de nederlaag van Almere City kon MVV Maastricht die ploeg ook nog voorbij op de ranglijst. In eigen huis maakte de Maastrichtenaren het zichzelf heel lastig tegen RKC, maar werd wel het benodigde resultaat behaald: 1-1.

Jong Ajax eindigt in stijl
De beloftenploeg van Ajax speelde de topper tegen SC Cambuur om des keizers baard. Jong Ajax heeft niets aan de hoge positie (tweede plaats), waardoor Cambuur al zeker was dat het als nummer drie de plek van Ajax kon overnemen. Op De Toekomst eindigde Jong Ajax de succesvolle competitiejaargang in stijl: 2-1. Ook FC Volendam was al verzekerd van de tweede ronde van de play-offs. Dat was ook te merken aan het spel dat de Volendammers op de mat legden. Op bezoek bij laagvlieger Fortuna Sittard werd verloren: 3-0.

Strijd om laatste Eredivisie-hoop
Door de periodetitel van Helmond Sport gaan de nummers acht, negen en tien naar de eerste ronde van de play-offs. Almere City is na de nederlaag tegen NAC een plaatsje gedaald en eindigt als achtste. FC Eindhoven was bij winst op Helmond Sport verzekert van de tiende plaats, maar kreeg vijf minuten voor tijd de deksel op de neus: 2-2. Daardoor was het puntje van RKC genoeg om over de Eindhovenaren heen te gaan op de ranglijst. FC Emmen is de vierde ploeg die instroomt in de eerste ronde van de play-offs. De ploeg ging hard onderuit tegen laagvlieger Jong FC Utrecht (0-3), maar dat had geen consequenties.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner