06.01.2018 09:00

Celtic-doelman speelde al 42 duels dit seizoen

Het seizoen 2017/2018 is nog maar halverwege, maar Craig Gordon heeft al 42 officiële wedstrijden op zijn naam staan dit seizoen, het meest van alle spelers dit seizoen. De keeper verdeelde dat aantal over 37 clubwedstrijden met Celtic en vijf duels met de Schotse nationale ploeg.

Het seizoen begon al heel vroeg voor de sluitpost, want op 14 juli stond de kwalificatieduel met Linfield FC voor de Champions League al op het programma. De Schotten overleefden de eerste voorronde en voordat de competitie was begonnen, had Gordon ook al de tweede voorronde van de Champions League overleefd. Uiteindelijk miste Gordon geen minuut, op één wedstrijd in de competitie na. Sinds de eerste wedstrijd zijn er 25 weken voorbij, waardoor de keeper gemiddeld 1,68 wedstrijden keept per week. 


Het seizoen van Gordon


Van de spelers uit de hoogste competities in Europa hebben na Gordon veel ploeggenoten bij Celtic de meeste wedstrijden gespeeld dit seizoen. Zo staan Kieran Tierney (41 duels), James Forrest (40 duels) en Mikael Lustig (39 duels) op plaats twee, drie en vier. Marcus Rashford (Manchester United) en Dominic Calvert-Lewin (Everton FC) zijn de eerste spelers buiten Celtic om met de meeste officiële wedstrijden dit seizoen. Zij kwamen donderdagavond tijdens de FA Cup in actie en brachten hun seizoenstotaal op hetzelfde aantal als Lustig: 39 wedstrijden.

  1. Gordon (Celtic) - 42 wedstrijden
  2. Tierney (Celtic) - 41 wedstrijden
  3. Forrest (Celtic) - 40 wedstrijden
  4. Lustig (Celtic), Rashord (Man Utd), Calvert Lewin (Everton) - 39 wedstrijden

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner