13.03.2018 14:00

Thomassen bezig aan beste clubreeks sinds Quekel

Helmond Sport wist maandagavond tijdens de midweekse speelronde in de Jupiler League te winnen van streekgenoot FC Den Bosch: 3-1. Laat in de wedstrijd brak de treffer van goaltjesdief Jordy Thomassen de ban.

De aanvaller van Helmond Sport zorgde in de 88e minuut voor de 2-1. De thuisploeg zat daarmee op rozen en het duel ging helemaal op slot toen Furhgill Zeldenrust in blessuretijd de derde treffer maakte. Eerder in het duel scoorde Robert Braber namens Helmond Sport en Niek Vossebelt namens FC Den Bosch. Thomassen is momenteel bezig aan een goed seizoen, de aanvaller scoorde elf doelpunten. Geen bovengemiddeld aantal, maar vooral de recente reeks van Thomassen is imposant.

In de laatste elf Jupiler League-wedstrijden wist de 24-jarige spits namelijk tien keer te scoren namens Helmond Sport, dat momenteel zestiende staat in de Jupiler League. In vier optredens scoorde hij eenmaal en tegen FC Dordrecht, Jong AZ Alkmaar en SC Telstar schoot hij zichzelf twee keer op het scorebord. Sinds voormalig Helmond Sport-aanvaller Erik Quekel in het seizoen 2011/2012 is er geen spits die namens de Kattenmeppers een soortgelijke reeks wist neer te zetten.

De laatste elf Jupiler League-wedstrijden van Thomassen:

Brabantse clubs
Het huidige seizoen is het tweede van Thomassen in het rood-zwarte shirt van de Brabantse club. De aanvaller speelde voor zijn periode bij Helmond Sport voor RKC Waalwijk en FC Den Bosch, de ploeg waartegen hij maandagavond dus tot scoren kwam. Thomassen heeft nog twee treffers nodig om zijn persoonlijke record uit de boeken te schieten. Vorig seizoen maakte hij namelijk dertien treffers in 37 Jupiler League-wedstrijden.