23.03.2018 14:00

Verdediger Luijckx jaagt op titel clubtopscorer

Kees Luijckx is helemaal op zijn plek in Denemarken. De voormalig speler van onder meer AZ, SBV Excelsior, ADO Den Haag, NAC Breda en Roda JC is sinds 2015 neergestreken bij SønderjyskE. Daar is de verdediger uitgegroeid tot kaartenpakker én doelpuntenmaker.

De 32-jarige Luijckx begon dit seizoen alle wedstrijden in de basis en werd geen enkele keer gewisseld. Alle minuten die hij kon spelen, werd hij ook op het veld gezet door trainer Claus Nørgaard. Dat betekent niet dat hij ook alle minuten van SønderjyskE in actie kwam. Luijckx pakte namelijk al negen gele kaarten en miste twee wedstrijden door een schorsing. Geen enkele speler in de Deense Superliga pakte meer gele kaarten.


Klik hier of op de foto om naar de statistieken van Luijckx te gaan.

Luijckx als goalgetter
In de 25 wedstrijden die Luijckx dit seizoen in actie kwam, maakte hij liefst zeven doelpunten. Zes keer kwam Luijckx op het scorebord in een competitiewedstrijd, één keer in de beker. Bij standaardsituaties is de centrale verdediger een groot gevaar. Vijf doelpunten werden met het hoofd gemaakt, twee ballen kwamen voor zijn voeten vanuit een rebound. De zes competitiedoelpunten zorgen ervoor dat Luijckx jaagt op de titel van clubtopscorer. Alleen de Deen Christian Jakobsen maakte meer doelpunten voor SønderjyskE in de competitie: zeven stuks.

De Nederlands kampioen (2009 met AZ), winnaar van de Supercup (2009 met AZ) en Hongaars kampioen (2015 met Videoton FC) strijdt met SønderjyskE niet mee om de prijzen. SønderjyskE eindigde bij de onderste acht ploegen en is daardoor bij de degradatiegroep geplaatst. In de laatste zes wedstrijden van het seizoen strijdt Luijckx met SønderjyskE tegen degradatie en gaat hij op jacht naar een doelpunt om clubtopscorer te worden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner