06.05.2018 17:38

Ongenaakbaar PSV pakt titel dankzij thuisduels

PSV was verreweg de beste ploeg van Nederland in eigen huis. De Eindhovenaren bleven het gehele seizoen ongeslagen in het Philips Stadion, zo ook in de laatste thuiswedstrijd tegen FC Groningen (0-0).

Alleen sc Heerenveen (2-2) en FC Groningen wist een punt te pakken in Eindhoven, alle andere ploegen gingen met lege handen naar huis. PSV verzamelde 47 punten, vier meer dan achtervolger Ajax. Die vier punten vormen aan het eind van de rit het verschil op de ranglijst tussen de kampioen en de nummer twee.

Door het gelijkspel tegen FC Groningen op de slotdag van de Eredivisie komt PSV wel net twee punten tekort voor een eigen record. In het seizoen 1986/1987 behaalden de Eindhovenaren 49 punten in eigen huis, waar het huidige team net niet aan kan tippen. Ondanks de verbluffende serie, verbreekt trainer Phillip Cocu ook niet zijn eigen record. In het seizoen 2014/2015 verloor PSV één wedstrijd in eigen huis, waardoor de teller op 48 punten kwam. Het afgelopen seizoen komt met 47 punten dus op een derde plaats.

Ongeslagen recordserie
PSV bleef het gehele seizoen ongeslagen in thuiswedstrijden, waardoor het hard op weg is naar een recordserie. In het nieuwe seizoen moet de club nog zeven wedstrijden in eigen huis niet verliezen, waardoor de reeks op 38 wedstrijden komt te staan. Het huidige record staat op 37 thuiswedstrijden zonder nederlaag, behaald tussen januari 2005 en januari 2007.

Ranglijst op basis van thuiswedstrijden
PSV pakte dus de meeste punten met thuiswedstrijden, maar aan de andere kant van de ranglijst is er ook een hekkensluiter. SBV Excelsior kwam niet in degradatiegevaar, met dank aan de uitwedstrijden. Er is namelijk geen enkele club in de Eredivisie die minder punten pakte in eigen huis dan de Kralingers. Ook op de slotdag werd er thuis verloren, Ajax was met 1-2 te sterk. Daardoor eindigt Excelsior met veertien gepakte punten in thuiswedstrijden, net meer dan VVV-Venlo (vijftien) en Roda JC (zestien).

Bekijk hier de gehele ranglijst op basis van thuiswedstrijden.


Zo weinig punten Excelsior pakte in eigen huis, zo goed presteerde de ploeg buiten Rotterdam. Op basis van uitwedstrijden is Excelsior heel knap de vijfde ploeg van de Eredivisie. Klik hier of op de afbeelding.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner