10.07.2018 14:30

Beste Eredivisie-speler seizoen 16/17 verlaat Feyenoord

Karim El Ahmadi is per direct overgestapt van Feyenoord naar Al-Ittihad uit Saoedi-Arabië. De middenvelder, die met de Rotterdamse club vier prijzen won, mocht transfervrij vertrekken in verband met bewezen diensten. 

Eén van die geweldige diensten was het winnen van het kampioenschap in 2016/2017. Aanvaller Dirk Kuijt eiste in de slotfase van het seizoen een hoofdrol op, maar het was niet in de minste plaats te danken aan El Ahmadi dat Feyenoord met de kampioensschaal het bordes op de Coolsingel betrad. De Marokkaanse middenvelder werd dat seizoen de beste speler van de Eredivisie in de spelersranking van Voetbal.com, waarin spelers een gemiddelde cijfer krijgen, gegeven door de Nederlandse media De Telegraaf, Algemeen Dagblad en Voetbal International.

Afgelopen seizoen eindigde de 33-jarige speler net buiten de top tien. El Ahmadi kreeg toen over het hele seizoen gezien een gemiddelde van 6,42. Daarmee eindigde hij op de spelersranking als nummer elf, net achter ploeggenoot Sven van Beek die een 6,43 kreeg. 

De top tien Eredivisie spelersranking Voetbal.com in 2016/2017:


Lees ook: Varane hoopt in voetsporen Roberto Carlos te treden 


"Vooral het kampioenschap is een hoogtepunt dat ik nooit meer zal vergeten. Feyenoord heeft zich altijd correct naar mij opgesteld en ook nu weer bij het mogelijk maken van deze overstap. Ik heb hier een fantastische tijd gehad en kan met een voldaan gevoel vertrekken. Ik ben me door de jaren heen steeds meer Rotterdammer gaan voelen en heb de Feyenoorders in mijn hart gesloten", aldus de speler op zijn eigen social media. 

El Ahmadi kwam over drie verschillende periodes in totaal acht seizoenen uit voor Feyenoord. Tussendoor speelde hij voor Al Ahli Dubai uit de Verenigde Arabische Emiraten en in Engeland bij Aston Villa. In 2014 verliet hij laatstgenoemde club voor een derde periode bij Feyenoord. In 2015/2016 pakte hij de KNVB beker (2-1 winst op FC Utrecht), net als afgelopen seizoen (3-0 tegen AZ). Ook werd een jaar geleden de Johan Cruijff Schaal gewonnen (4-2 zege op Vitesse), met El Ahmadi als aanvoerder.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner