19.07.2018 08:30

Cultheld Platje heeft Indonesisch goalseizoen geopend

Na een goed vorig seizoen bij SC Telstar besloot Melvin Platje om zijn vleugels nog eens uit te slaan. De wereldreiziger (hij speelde ook al in België, Duitsland, Frankrijk, Zweden en Azerbeidzjan) stapte begin deze maand in het vliegtuig voor een avontuur in Indonesië, hij tekende bij Bali United. Daar heeft hij de supporters al voor de eerste keer laten juichen.


Lees ook: Gudelj niet ingeschreven tweede seizoenshelft 


Bij zijn debuut tegen PSM Makassar, Platje werd tien minuten voor tijd binnen de lijnen gebracht, kwam hij niet tot scoren. Afgelopen dinsdag was het dan wel raak, toen hij zijn basisplaats tegen Persija Jakarta opluisterde met een treffer. Het was zijn eerste treffer in het shirt van Bali United, dat op een teleurstellende achtste plaats staat in de competitie. De achterstand op koploper PSM Makassar bedraagt echter maar vijf punten. Vorig seizoen eindigde Bali United nog tweede, 

Bali United won het duel met Persija Jakarta met 0-2. Platje kwam op het scorebord, maar ook Stefano Lilipaly. De in Arnhem geboren middenvelder speelde in het verleden voor FC Utrecht, Almere City FC, SC Cambuur en SC Telstar, maar is nu al ruim een jaar in het land waar zijn roots liggen. Bij Bali United is hij bezig aan zijn beste seizoen ooit in zijn carrière als het gaat om doelpunten. Lilipaly staat na zestien competitieduels namelijk op tien treffers, nooit scoorde hij zoveel in één seizoen. De zestien treffers maken van Lilipaly ook de tweede topscorer van de competitie.

Bij de ploeg op het Indonesische eiland speelt nog een Nederlander: Nick van der Velden. De Amsterdammer maakte in 2017 de overstap van Dundee United naar Bali United. Bij die laatste ploeg had hij niet lang nodig om uit te groeien tot een absolute publiekslieveling. Vorig seizoen speelde hij 27 wedstrijden en scoorde hij vijfmaal, dit seizoen deed hij twaalf duels mee. De doelpuntenteller van Van der Velden staat nog op nul treffers.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner